Travessa Núria – Carançà

Preciosa travessa Núria-Carançà. Es tracta d’una de les excursions més completes que podem fer al Pirineu Oriental, per la seva varietat de paisatges, amb llacs, cims, boscos, ponts i camins de vertigen, que podem gaudir durant la caminada, i que fan d’aquesta ruta una excursió típica de l’excursionisme.

En aquesta sortida hem fet la ruta clàssica. Des de Núria pujant al coll de Noucreus i al cim del pic de la Fossa del Gegant (2.808m) resseguint sempre el GR-11. Tot seguit baixa al coll de Carançà, on abandonarem el GR-11, on des d’on veiem l’estany Blau i l’estany Negre. Seguirem la baixada pel circ de Carançà, una vall esquitxada de bonics estanys d’alta muntanya, potser especialment bonic l’estany de Carançà. Seguint el camí arribem al refugi guardat de Ras de Carançà.  

Des del refugi, i un cop passades les passarel·les i ponts tibetans que van creuant el riu Carançà, arribem a un tram de camí tallat i penjat sobre els penya-segats de l’engorjat, camí conegut com a camí de la Cornisa. Cal dir que cal anar amb compte en alguns trams.

Finalment arribem a Tòes i Entrevalls, un espai amb parking i serveis diversos pels visitants.

En definitiva, una fantàstica excursió!!

En el segünet enllaç trobareu fotos del recorregut (àlbum fotogràfic).

Powered by Wikiloc

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.